main logo
2004

Fata care le-a citit Constituția jandarmilor din Rusia a fost condamnată

O tânără activistă din Rusia a fost condamnată de sistemul judiciar din această țară la doi ani de „libertate limitată” pentru o acuzație de vandalism, relatează The Moscow Times.

Fata care le-a citit Constituția jandarmilor din Rusia a fost condamnată

Olga Misik a devenit un simbol pentru opozanții ruși după ce le-a citit Constituția Rusiei jandarmilor care fuseseră trimiși să reprime manifestațiile împotriva regimului Putin, în iulie 2019, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Olga Misik, în vârstă de 19 ani, a participat la protestele anti-Putin declanșate de încarcerarea disidentului Aleksei Navalnîi. Ea și alți doi prieteni care au participat la proteste au fost acuzați de vandalizarea unei clădiri guvernamentale după ce au atârnat banner cu mesaje în sprijinul prizonierilor politici și au stropit o cabină de securitate cu vopsea roșie.

Ea a primit o pedeapsă de „restricționare a libertății” - timp de doi ani și două luni nu va mai avea voie să iasă din casă între orele 23:00 și 06:00. Procurorii ceruseră o sentință de doi ani de „libertate limitată” pentru Misik.

Ceilalți doi protestatari au primit și ei pedepse de un an, respectiv 9 luni de „libertate limitată”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării