main logo
679

Fanaticii din ISIS sărbătoresc dezastrul de la Catedrala Notre-Dame

Grupul Al-Muntasir afiliat ISIS a creat un afiş pe care l-a postat pe reţelele de socializare reprezentând incendiul care a distrus o parte din Catedrala de la Notre-Dame, din Paris, Franţa. Mesajul a fost însoţit de mesajul: „A fost o zi bună".

Fanaticii din ISIS sărbătoresc dezastrul de la Catedrala Notre-Dame

Pe afiş se poate citi, de asemenea: „Construcția sa a început în anul 1.163 și s-a încheiat în 1345. Este timpul să vă luați la revedere de la politeismului oratoric”, transmite Știri.md cu referire la Evz.ro.

Fanaticii din ISIS se bucură de această dramă a credincioşilor, numind acest lucru o răsplată și o răzbunare.

Nu este clară cauza incendiului, însă oficialii susţin că ar putea avea legătură cu lucrările de renovare. Un istoric francez a declarat că asistăm la prăbușirea „celui mai vizitat monument istoric”.

Comandantul Brigăzii de pompieri de la Paris, Jean-Claude Gallet, a declarat că structura a fost salvată după ce pompierii au reușit să oprească răspândirea focului în clopotnița din nord. Acesta a spus că două treimi din acoperiș a fost devastat.

Pe măsură ce catedrala ardea, parizienii s-au adunat să se roage și să cânte imnuri în fața bisericii Saint-Julien-Les-Pauvres peste râu de la Notre Dame.

Dezastrul are loc într-un moment de mare însemnătate pentru catolici care celebrează duminică Paștele.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării