199
0
Familiile numeroase din Ungaria pot cumpăra maşini cu subvenţii de la Guvern
199
0

Ungurii cu familii numeroase pot folosi subvenţii de la Guvern, valabile până la sfârşitul anului 2022, pentru achiziţionarea a aproape 18.000 de maşini, a declarat Asociaţia Maghiară de Leasing pentru agenţia de presă MTI.

Foto: news.ro

Potrivit asociaţiei, 35-40% din aceste familii pot opta pentru un contract de leasing la achiziţionarea maşinii, transmite Știri.md cu referire la news.ro.

În jur de 175.000 de familii sunt eligibile pentru aceste subvenţii şi circa 2% din gospodăriile maghiare cumpără un vehicul nou anual, dar asociaţia estimează că 10% din cei eligibili se vor folosi de sprijinul guvernamental până la sfârşitul anului 2022.

Guvernul alocă 2,5 milioane forinţi familiilor cu trei sau mai mulţi copii pentru achiziţionarea unui vehicul cu o capacitate e cel puţin şapte pasageri până în 2022. Acest proiect face parte dintr-un set de măsuri anunţat de primul ministru Viktor Orbán la începutul anului ce are ca scop problema diminuării populaţiei în Ungaria.

Subvenţiile au fost lansate începând cu 1 iulie. Până pe 4 iulie, peste 2.000 de familii aplicaseră deja pentru fonduri, a declarat secretarul de stat pentru Familie şi tineret Katalin Novák, pentru MTI.

Citește și
article image
Ungaria amenință că nu va vota bugetul Uniunii Europene
0
89
article image
Un imigrant sirian, acuzat în Ungaria pentru crime...
0
85
article image
Ziua în care mașinile ar fi interzise în București
0
290
article image
Mai mulți migranți, pe cale să ajungă ilegal în Ungaria
0
227