main logo
5028

Faimoasa actriță rusă Iulia Borisova a decedat: Artista avea 98 de ani

Actrița rusă Iulia Borisova s-a stins din viață pe 8 august. Informația a fost confirmată de teatrul Vahtangov de la Moscova, unde Borisova a activat din 1947. Artista avea 98 de ani.

Faimoasa actriță rusă Iulia Borisova a decedat: Artista avea 98 de ani

„Artistă a Poporului din URSS, Erou al Muncii, Cavaler al Ordinului de „Merit pentru Patrie”, laureată a premiilor de stat și numeroase distincții profesionale. Un om cu mare talent, inteligență, onoare și conștiință. Legendara prințesă Turandot. Așa se încheie o epocă”, se arată în mesajul teatrului, transmite Știri.md cu referire la newsmaker.md

Directorul teatrului, Kirill Krok, a precizat că Borisova a murit la spital, unde se afla într-un salon separat, sub îngrijirea medicilor, de aproximativ un an.

Actrița va fi înmormântată la Cimitirul Novodeviciem, alături de soțul ei, Isai Spektor, și fiul lor, Alexandr.

Iulia Borisova s-a născut pe 17 martie 1925, la Moscova. În 1947, a absolvit Institutul de Teatru „Boris Șukin”, iar ulterior a fost acceptată în trupa Teatrului Vahtangov, unde a interpretat zeci de roluri – majoritatea roluri principale.

Borisova a jucat, de asemenea, în mai multe filme sovietice. Unul dintre cele mai faimoase roluri ale sale este Nastasia Filipovna din „Idiotul” (1958), bazat pe romanul cu același nume al lui Fiodor Dostoievski.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării