main logo
1120

Factură de 1 milion de dolari pentru un copil nevaccinat

Un copil de 6 ani din Oregon, nevaccinat, s-a infectat în timp ce se juca la ferma familiei devenind primul caz de tetanos în statul american din ultimii 30 de ani.

Factură de 1 milion de dolari pentru un copil nevaccinat

Băiatul în vârstă de 6 ani, nevaccinat, aproape că a murit în 2017 din cauza infecției cu tetanos, primul astfel de caz din ultimii 30 de ani, potrivit unui raport recent al Centrului de Control şi Prevenire a Bolilor, transmite Știri.md cu referire la protv.ro.

Băiatul a petrecut aproape 2 luni în spital, timp în care o echipă importantă de medici s-a chinuit să-l țină în viață. Rezultatul: copilul a scăpat, dar părinții s-au ales cu o factură medicală de aproape 1 milion de dolari, potrivit sursei citate.

Tetanosul este o boală infecțioasă gravă, cu potențial fatal, provocată de bacterii care intră în corp printr-o rupere a pielii, cum ar fi o tăietură sau o plagă cauzată de un obiect contaminat. Provoacă spasme musculare puternice.

Infecția poate fi prevenită printr-o imunizare adecvată cu vaccinul antitetanos.Tetanosul are o rată de mortalitate în întreaga lume de 50%, de 15-60% la adulţii netrataţi şi de 80-90% la nou-născuţi, chiar dacă sunt trataţi.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării