main logo
319

Facebook și Twitter au suspendat mii de conturi din China

Mii de conturi de Facebook și Twitter au fost suspendate de către cele două companii, după ce acestea au constatat că sunt legate de guvernul de la Beijing și fac propagandă împotriva protestelor din Hong Kong.

Facebook și Twitter au suspendat mii de conturi din China

Inițial, Twitter a demascat operațiunea, iar ulterior a alertat Facebook. China, însă, susține că are tot dreptul de a prezenta propriile sale vederi, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

 Twitter a suspendat 936 de conturi, în vreme ce Facebook a anunțat că a eliminat ”o mică rețea”. Ambele campanii de propagandă proveneau din China și par legate de guvernul central. 

Geng Shuang, purtătorul de cuvânt al ministerul de Externe al Chinei, a evitat să comenteze direct evnimentele, dar a apărat dreptul chinezilor și al presei din statul asiatic de a-și face vocile auzite. 

El a pretins că acest lucru se întâmplă pentru informarea chinezilor de peste hotare sau al studenților care învață în alte țări. China blochează Facebook și Twitter, dar face propagandă pe ele Culmea este că Facebook și Twitter sunt blocate în China continentală. 

Cele mai populare rețele sociale din China sunt WeChat – deținută de Tencent și Sina Weibo – controlată de Sina Corp. În schimb, acestea sunt disponibile în Hong Kong. Fosta colonie britanică are statut special, caracterizat prin sintagma ”o țară, două sisteme”. 

Hong Kong-ul se bucură de libertăți nemaivăzute în China, însă acestea au început să fie restrânse. Protestele împotriva Beijingului au apărut în urmă cu două luni, ca urmare a unui proiect de lege care ar fi permis extrădarea către China continentală. 

Ulterior, protestele s-au canalizat împotriva liderului din Hong Kong, Carrie Lam, care are sprijinul Chinei, dar și pentru democrație.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării