main logo
421

Facebook oferă 300 de milioane de dolari presei, pentru proiecte jurnalistice

Facebook a anunțat lansarea unui fond de 300 de milioane de dolari pentru proiecte jurnalistice, scrie ReCode.

Facebook oferă 300 de milioane de dolari pentru proiecte jurnalistice

Lansarea fondului vine după ce Google a anunțat un proiect similar anul trecut, cu aceași valoare. 

Cei doi giganți online sunt angrenați într-o luptă surdă cu presa în Uniunea Europeană, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Presa a cerut modificarea legislației astfel încât Google și Facebook să fie obligate să plătească anumite sume de bani atunci când preiau automat segmente din producția lor. Acest sistem este deja inclus în cazul industriilor muzicală și de filme. 

Totuși, Facebook și Google nu vor să acorde acest drept conex presei și argumentează că așa se poate ajunge la cenzură online. 

Situația paradoxală este observată și de către ReCode: deși Facebook face miliarde de dolari din publicitate, compania vrea ca presa să vândă abonamente online. 

2018, an foarte prost Facebook a avut în 2018 un an extrem de dur, atât din cauza scurgerii de informații pentru cei 87 de milioane de oameni afectați de scandalul Cambridge Analytica, dar și din cauza investigațiilor tot mai multe împotriva companiei la nivel global. 

Presa din Germania a scris recent că autoritatea de concurență a descoperit că Facebook abuzează de poziția sa dominantă și impune utilizatorilor lucruri incorecte, scrie Reuters. 

Concomitent, Facebook urmărește utilizatorii care nu au cont prin intermediul butoanelor de Like și Share integrate în aproape toate site-urile de pe internet.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării