main logo
884

Facebook explică de ce nu a șters live-ul cu atacul din Noua Zeelandă

Facebook a explicat de ce a șters atât de târziu contul și live-ul atacatorului din Noua Zeelandă. Aparent, e mai simplu să cenzureze nuduri și atitudini rasiste decât atacuri violente.

Facebook explică de ce nu a șters live-ul cu atacul din Noua Zeelandă

Noua Zeelandă, considerată a doua cea mai sigură țară din lume, este în doliu după ce un bărbat a intrat înarmat într-o moschee și a început să tragă în mulțime, transmite Știri.md cu referire la Playtech.ro

Până acum, poliția a confirmat că 49 de oameni au fost uciși, iar alte zeci de persoane au fost rănite.

Indignarea generală de pe internet este referitoare la faptul că atacatorul a făcut live pe Facebook cu momentul crimelor, iar clipul a stat suficient de mult în mediul online cât să fie vizualizat de numeroase persoane din întreaga lume. Unele surse de presă chiar au distribuit live-ul necenzurat.

Ca urmare a acestui live, acuzele se îndreaptă iar spre Facebook și, mai ales, înspre Mark Zuckerberg, care nu mai e de mult în grațiile utilizatorilor. Dar, asta nu înseamnă că oamenii nu continuă să folosească rețeaua socială, așa indignați cum spun ei că sunt.

Din cauza isteriei generale (Bloomberg a făcut chiar și o copertă tematică pe baza acestui subiect), Facebook a oferit și o explicație oficială cu privire la acel live. Evident, este o altă explicație scuzabilă.

„Poliția din Noua Zeelandă ne-a alertat cu privire la clipul de pe Facebook la scurt timp după ce live-ul a început, așa că am șters atât contul, cât și acel video. De asemenea, vom elimina orice postare care sprijină crima și alte conturi ale atacatorului sau atacatorilor de-ndată ce suntem alertați. Vom continua să ținem legătura cu poliția din Noua Zeelandă, atât timp cât oferă informații cu privire la anchetă. Gândurile noastre se îndreaptă către victime, familiile lor și comunitatea afectată de acest act teribil”, au explicat reprezentanții Facebook.

Și, cum ceea ce se publică pe Facebook ajunge, de multe ori, și pe YouTube, și acesta a ținut să informeze publicul că va șterge toate conturile și clipurile teroristului din Noua Zeelandă.

„Ni se frânge inima gândindu-ne la teribila tragedie din Noua Zeelandă. Vă rugăm să țineți cont că lucrăm cu vigilență la ștergerea oricărui clip violent.”

Precizez că live-ul cu atacul armat asupra unei moschei a fost disponibil pe Facebook vreo 40 de minute. Prin urmare, a fost suficient de mult timp cât să poată fi găsit și urmărit de milioane de utilizatori de toate vârstele din întreaga lume.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării