main logo
447

Facebook are noi strategii de combatere a știrilor false

Pentru a opri difuzarea de știri false pe platforma sa, Facebook a declarat că a pus în aplicare o strategie bazată pe trei direcții, care constă în eliminarea conturilor și a conținutului care încalcă politicile sale, reducerea distribuției conținutului neautentic și informarea oamenilor, oferindu-le un context mai mult pentru posturile pe care le pot vedea.

Facebook are noi strategii de combatere a știrilor false

O altă parte a strategiei sale în unele țări este parteneriatul cu factorii de decizie de la terți pentru a revizui și a evalua acuratețea articolelor și a postărilor de pe Facebook, transmite Știri.md cu referire la betit.ro.

Gigantul social media se confruntă cu critici pentru rolul său de a permite manipularea politică în mai multe țări din întreaga lume. 

De asemenea, a căzut  sub presiune  pentru că ar fi alimentat conflictele etnice datorită eșecului său, oprindu-se de potopul posturilor pline de ură împotriva minorității musulmane Rohingya dezmințită în Myanmar.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat marți liderilor Parlamentului European că gigantul de rețele sociale încearcă să elimine lacunele dincolo de serviciile sale, incluzând reducerea știrilor false și a interferențelor politice pe platforma sa în urma alegerilor globale

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării