main logo
445

Facebook, Amazon și Google, investigate de Guvernul American. Anunțul făcut de Donald Trump

Facebook, Amazon și Alphabet - compania care operează brandul Google, sunt investigate de guvernul american cu privire la posibile încălcări are regulamentelor antitrust, a anunțat președintele American Donald Trump.

Facebook, Amazon și Google, investigate de Guvernul American

El susține că au mai existat încercări de acțiuni similare și în trecut, dar administrațiile precedente au blocat demersurile. 

Donald Trump nu a exclus fixarea unor amenzi, dar a precizat măsurile se vor lua după finalizarea investigațiilor, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Președintele american Donald Trump a vorbit despre cele mai puternice companii high-tech într-un interviu pentru publicația Axios.

„Ne uităm foarte serios (la regulile cu privire la concurenţa neloială, n.r.)', a spus Trump. „Uite, asta nu înseamnă că o îi amendăm, dar cu siguranţă investigăm şi cred că mulţi oameni se gândesc la asta, îmi imaginez'.

Președintele american a mai spus că el este cel care acordă sprijin investigațiilor, amintind despre un alt președinte american care s-ar fi opus în trecut, vorbind despre o „administraţie anterioară' care a oprit demersurile. 

„Vorbeau despre asta deja în urmă cu câţiva ani. Ştii că vorbeau de fapt despre acel subiect – monopolul'.

Donald Trump are o problemă în special cu Amazon. În opinia sa, livrările efectuate de Serviciul Poştal din SUA pentru comenzile Amazon generează pierderi pentru poșta de stat americană. 

Trump nu a adus însă dovezi în sprijinul afirmațiilor sale. Donald Trump l-a atacat în trecut și pe boss-ul Amazon, Jeff Bezos, care deţine The Washington Post.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării