main logo
1585

Explozii și incendii în Kiev după un atac al rușilor: Sunt răniți

Rușii au atacat cu rachete capitala ucraineană Kiev noaptea trecută, iar resturile căzute de la rachetele doborâte au rănit cel puțin două persoane, au provocat incendii și au deteriorat case și infrastructura, au declarat oficialii, potrivit Reuters.

Explozii și incendii în Kiev după un atac al rușilor: Sunt rănițiFoto: digi24.ro

Unitățile de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus mai mult de 10 rachete de croazieră și aproape 10 rachete balistice, a precizat administrația militară a orașului pe aplicația de mesagerie Telegram, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

Alerte de raid aerian au fost emise în întreaga Ucraină timp de aproape două ore înainte ca forțele aeriene să declare cerul liber la ora 03:30 GMT. Polonia, țară vecină membră NATO, a activat avioane poloneze și aliate pentru a-și menține spațiul aerian în siguranță în timpul atacurilor.

O cazangerie de la o uzină de apă din Kiev a fost parțial avariată, ca și intrarea într-o stație de metrou care servește drept adăpost în districtul Svyatoshynksyi, a transmis primarul Kievului, Vitali Klitschko, pe Telegram, adăugând că stația funcționează în continuare.

În cartier se află universități și școli.

Cel puțin două persoane au fost rănite în urma atacului, a declarat Klitschko. Mașinile au fost incendiate în tot orașul, precum și o clădire nerezidențială din districtul Shevchenkivskyi, a adăugat el.

Serviciile de urgență s-au deplasat, de asemenea, în districtele Svyatoshynksyi, Holosiivskyi şi Solomyanskyi, unde au căzut resturi din rachetele distruse, a adăugat Klitschko. În Solomyanskyi se află o gară importantă și principalul aeroport din Kiev. Cartierul istoric Svyatoshynksyi se află la marginea de vest a orașului, în timp ce Holosiivskyi este în sud-vestul acestuia.

Atacul a avut loc la exact o săptămână după ce Moscova a lansat peste 200 de rachete și drone asupra Ucrainei, omorând șapte persoane și lovind instalații energetice din întreaga țară, în ceea ce Kievul a numit atacul „cel mai masiv” al războiului.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării