main logo
558

Explozii lângă Ambasada Israelului din Copenhaga

Poliția daneză a declarat miercuri că investighează două explozii în apropiere de Ambasada Israelului din Copenhaga, potrivit Reuters. Nu au fost victime, precizează poliția.

Explozii lângă Ambasada Israelului din CopenhagaFoto: hotnews.ro

„Nimeni nu a fost rănit și efectuăm investigațiile inițiale la fața locului”, a anunțat poliția din Copenhaga pe X, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

„O posibilă legătură cu Ambasada israeliană, situată în zonă, este în curs de investigare”, au spus ei.

Ministerul Afacerilor Externe din Israel nu a oferit imediat un comentariu privind incidentul, iar poliția din Copenhaga a precizat că va veni cu mai multe informații într-o conferință de presă.

Poliția nu a precizat dacă au existat pagube materiale în urma exploziilor. De asemenea, nu este clar cât de mari au fost exploziile, potrivit publicației locale Politiken.

De asemenea, poliția din Copenhaga nu a spus dacă exploziile de miercuri din Copenhaga au vreo legătură cu situația din Orientul Mijlociu.

Incidentul nu este unul izolat. Marți seara au fost trase focuri de armă asupra Ambasadei israeliene din Stockholm, potrivit ziarului suedez Aftonbladet.

Publicația locală scrie că ambasadorul, care se afla la un eveniment public, a trebuit să fie preluat de gărzile de corp.

Incidentele vin după ce, marți seară, Iranul a lansat un baraj de rachete balistice către ținte din Israel, într-o intensificare dramatică a unui conflict despre care unii se tem că ar putea escalada într-un război regional.

Iranul a amenințat marți că, dacă Israelul răspunde cu forță la cele aproape 200 de rachete pe care le-a lansat marți, va ataca din nou. Dacă acest lucru se întâmplă, oficialii israelieni spun că toate opțiunile vor fi pe masă, inclusiv lovituri asupra instalațiilor nucleare ale Iranului.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării