main logo
434

Explozie la un combinat chimic din China: 3 oameni au murit

Deflagrația a avut loc miercuri, la un combinat chimic în regiunea autonomă Mongolia Interioară din nordul Chinei la începutul zilei de miercuri.

Explozie la un combinat chimic din China: 3 oameni au murit

În urma exploziei, trei persoane au fost ucise și alte cinci au fost rănite, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro.

Explozia s-a produs la ora 02:55 (18:55 GMT marţi) la Dongxing Chemical Co Ltd în oraşul Ulanqab, a anunţat agenţia de presă Xinhua citând autorităţile oraşului, potrivit Agerpres.

La sfârșitul lunii martie, o explozie la un combinat chimic în provincia Jiangsu, în apropiere de Shanghai, a ucis 78 de persoane şi alte 640 au fost spitalizate.

Explozii accidentale se produc cu regularitate în China, de obicei, în sectorul industrial.

Anul trecut, în noiembrie, o scurgere de gaz într-o uzină chimică a provocat o explozie care s-a soldat cu 23 de morţi în Zhangjiakou, oraş gazdă al Jocurilor Olimpice de iarnă care vor avea loc în 2022, situat la aproximativ 200 de kilometri nord-vest de Beijing.

Cel mai grav accident industrial din China a avut loc în 2015 la Tianjin, unde o explozie imensă produsă într-un depozit de produse chimice a ucis cel puţin 165 de persoane în acest mare oraş port.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării