main logo
429

Explozie la o şcoală din România: 2 elevi, răniți. Clădirea, evacuată

Explozie la şcoala din Voiniceni, din cauza unei acumulări de gaze. Un elev și un angajat al școlii au fost răniți. Clădirea a fost evacuată.

Explozie la o şcoală din România: 2 răniți. Clădirea, evacuată

Departamentul pentru Situații de Urgență transmite că o explozie a avut loc la o școală din Voiniceni, județul Mureș, din cauza unei acumulări de gaze la nivelul unei sobe de teracotă, în jurul unei săli de clasă, transmite Ştiri.md cu referire la Bizday.

Comunicatul DSU:

„Explozie în urma unei acumulări de gaze, neurmată de incendiu.

La școala din Voiniceni, două victime, una de sex feminin cu arsuri de gradul 2 și cea de-a doua un băiat de 14 ani cu arsuri grad I, ambele cu arsuri la nivelul feței. Au fost evacuați aproximativ 70 de elevi și 7 cadre. Se intervine cu 2 autospeciale și echipaj CBRN.”

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Mureș a fost solicitat să intervină în jurul orei 8:00, potrivit reprezentantului ISU, Cristian Virag.

Din informațiile DSU, școala nu necesita autorizație de securitate la incendiu. Aceasta a fost construită înainte de intrarea în vigoare a legii privind autorizațiile si nu a suferit modificări structurale.

Reamintim că aproape patru mii de școli au nevoie de autorizație de securitate la incendiu. De la începutul anului au fost depuse doar două mii de cereri pentru obținerea ei. Dintre cele care au depus cereri, 246 au primit autorizații, iar 852 avize.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării