main logo
480

Explozie la o bază militară din Rusia. Autoritățile au anunțat 2 decese

Cel puțin două persoane au murit și alte șase au fost rănite în urma unei explozii produse joi la o bază de lansare a rachetelor balistice din nordul Rusiei, în timpul unui test de armament.

Explozie la o bază militară din Rusia. Autoritățile au anunțat 2 deceseFoto: Ministerul Apărării din Rusia

Ambele persoane decedate erau specialiști civili, a transmis Ministerul Apărării din Rusia prin intermediul unui comunicat. Printre cele șase persoane rănite se numără atât civili, cât și militari, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Autoritățile nu au dat numele bazei militare în care s-a produs incidentul. Din primele informații, aceasta s-ar afla în regiunea Arkhangelsk.

„În urma exploziei, șase oficiali ai Ministerului Apărării și ai unor companii de dezvoltare au fost răniți. Doi specialiști au murit în urma rănilor suferite”, se menționează în comunicatul emis de Minister.

Explozia a avut loc în timpul testării unui motor de rachetă, a anunțat un oficial din cadrul Ministerului Apărării, menționând că nu au fost înregistrate radiații sau emanări de materiale dăunătoare în urma incidentului.

„În timpul testării unui motor a avut loc explozia și combustia produsului”, a declarat oficialul, citat de agenția de presă Interfax.

„Nu au fost emanate chimicale dăunătoare în atmosferă, iar nivelul de radiații este normal”, a adăugat acesta.

Autoritățile din orașul Severodvinsk au anunțat că în urma exploziei a fost înregistrată o creștere ușoară a nivelului de radiații, relatează agenția de presă Tass.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării