main logo
2535

Explozie într-un restaurant din Turcia: 5 morți și peste 50 de răniți

O explozie devastatoare a avut loc duminică, 30 iunie 2024, într-un restaurant din Izmir. Cinci persoane și-au pierdut viața, din cauzată unei scurgeri de gaz.

Explozie într-un restaurant din Turcia: 5 morți și peste 50 de răniți

Guvernatorul din Izmir, Süleyman Elban, a anunțat că numărul persoanelor rănite a crescut la 57 după explozie, transmite Știri.md cu referire la adevarul.ro.

Potrivit hurriyet, o explozie a avut loc la un restaurant din Izmir. Clădirea în care s-a produs explozia, precum și alte zece clădiri învecinate au fost avariate. Cinci persoane și-au pierdut viața, iar guvernatorul din Izmir, Süleyman Elban, a anunțat că numărul persoanelor rănite a crescut la 57 după explozie.

Potrivit sursei citate, clădirea în care s-a produs explozia este cercetată de câini de căutare și salvare.

„Una dintre cele 11 clădiri de pe această stradă este grav avariată, și anume clădirea în care a explodat tubul de gaz. Celelalte au geamuri sparte și deteriorări ale cadrelor. Am început să lucrăm pentru a răspunde nevoilor victimelor prin efectuarea determinărilor. Nu a existat nicio renovare la locul de muncă unde s-a produs explozia. Era un loc de muncă activ. Răniții noștri au fost trimiși atât la Spitalul de Stat Torbalı, cât și la alte spitale din provincia noastră”, a declarat guvernatorul din Izmir, Süleyman Elban.

Ministrul Familiei și Serviciilor Sociale, Mahinur Özdemir Göktaș, a transmis pe contul său de social media: „Doresc mila lui Dumnezeu pentru cetățenii noștri care și-au pierdut viața în explozia care a avut loc într-un restaurant din Izmir și răbdare familiilor lor. Echipele noastre de sprijin psihosocial au ajuns la fața locului și au început activitățile de sprijin persoanele rănite și rudele lor afectate de explozie. Fie ca Dumnezeu să acorde o recuperare rapidă cetățenilor noștri răniți”.

Ministrul Yerlikaya a declarat că ancheta în acest caz este în desfășurare.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării