main logo
336

Explozie într-un mall din Filipine: Cel puţin doi morţi şi 30 de răniţi

Cel puţin două persoane au murit şi 30 au fost rănite luni în urma unei explozii cu bombă în apropiere de intrarea într-un centru comercial din sudul Filipinelor, au anunţat autorităţile, relatează Associated Press.

Explozie într-un mall din Filipine: Cel puţin doi morţi şi 30 de răniţi

Bomba a fost găsită în apropiere de ghişeul de bagaje la intrarea într-un mall din oraşul Cotabato din sudul ţării, rănind mai mulţi clienţi, vânzători şi navetişti.

Autorităţile au recuperat o altă bombă neexplodată în apropiere, în timp ce forţele guvernamentale au impus un blocaj de securitate în oraş, au declarat oficiali militari şi de poliţie, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Generalul Cirilito Sobejana a declarat că din primele verificări proiectarea bombei este similară cu cea utilizată în trecut de militanţii musulmani locali care au promis credinţă faţă de gruparea Stat Islamic.

În locul impozitului unic pe venit de 10% ar trebui un procent mai mic pentru cei cu venituri mici şi un procent mai mare pentru cei cu venituri mari.

Forţele guvernamentale au lansat o ofensivă împotriva militanţilor aparţinând unui grup numit Daulah Islamiyah săptămâna trecută şi cel puţin şapte militanţi au murit în lupte, a spus Sobejana.

„Aceasta este o parte a represaliilor, dar problema este că ei afectează civili nevinovaţi", a declarat el reporterilor.

Două dintre cele aproximativ 30 de persoane lovite de explozie au murit în timp ce erau transportate la spital, a spus Sobejana.

Romeo Galgo Jr., directorul adjunct al poliţiei din Cotabato, a declarat că martorii au văzut un bărbat a lăsat o cutie într-o zonă aglomerată, lângă intrarea mall-ului. 

Explozia a distrus panourile de sticlă şi a împrăţtiat resturile pe strada din faţa mall-ului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării