main logo
1023

Explozie în România: Un bărbat a murit încercând să facă o bombă în casă

Un bărbat din Fetești, un municipiu din județul Ialomița, România, a murit încercând să facă o bombă artizanală. Omul și-a găsit sfârșitul în casa lui, unde anchetatorii au descoperit mai multe materiale explozive și pirotehnice.

Explozie în România: Un bărbat a murit încercând să facă o bombă în casăFoto: Stirileprotv.ro

Polițiștii au fost alertați de un apel la 112 care anunța că s-a auzit un zgomot puternic și că din locuința victimei iese fum, transmite Știri.md cu referire la stirileprotv.ro.

Perimetrul a fost imediat izolat, iar în sprijin au fost chemați inclusiv specialiști de la Brigada Antitero a SRI.

Bărbatul în vârstă de 44 de ani locuia într-o casă aflată pe o stradă în apropiere de centrul oraşului Fetești. Oamenii care au sunat la 112 au spus că au auzit o bubuitură puternică și au văzut fumul care ieșea din casa bărbatului.

În scurt timp, zona a fost împânzită de poliţişti, pompieri, jandarmi şi medici. Salvatorii l-au găsit pe om zăcând inconştient şi, într-un final, s-au văzut nevoiţi să declare decesul.

Tânără: „Ar fi găsit butelii şi din ce am înţeles se uita pe YouTube cum să-şi facă bombe. Am auzit că ar fi vrut să arunce ceva pe stadion”.

Cei de la Brigada Antitero a SRI au verificat întreaga zonă și au ridicat mai multe materiale. Ar fi vorba despre articole pirotehnice şi explozive. Anchetatorii care au periat imobilul au descoperit şi elemente de muniţie. Toate au fost ridicate în condiţii de siguranţă pentru a fi expertizate.

Miercuri noaptea, la aproximativ 24 de ore de la episodul care ridică multe semne de întrebare, oamenii legii continuau cercetările.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și nerespectarea regimului materiilor explozive.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării