main logo
626

Explozie de proporție, filmată în China: 3 morți și zeci de răniți

O explozie provocată de o scurgere de gaze într-un restaurant a afectat grav, joi, o stradă aglomerată din Shenyang, China. Din primele informații, trei oameni au murit și zeci de persoane au fost rănite.

Explozie de proporție, filmată în China: 3 morți și zeci de rănițiFoto: captura video

Incidentul a avut loc dimineaţă devreme în jurul orei 08:20 (00:20 GMT) în Shenyang, capitala provinciei Liaoning (nord-est), care se învecinează cu Coreea de Nord, a informat agenţia de presă China Nouă (Xinhua), transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Televiziunea publică CCTV a difuzat o înregistrare video filmată dintr-o maşină, care arată explozia bruscă la o faţadă a clădirii, urmată de împrăştierea de resturi şi un nor imens de fum cenuşiu.

Echipele de salvatori au găsit deja trei morţi şi peste 30 de răniţi, a relatat Cotidianul Poporului, ziarul oficial al Partidului comunist aflat la putere.

În afară de restaurantul în care a avut loc explozia, mai multe clădiri rezidenţiale şi magazine se află pe strada afectată, potrivit China Nouă, care se aşteaptă la un bilanţ mai grav în următoarele ore. Operaţiunile de salvare continuau joi după-amiază.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, explozia s-ar fi produs "într-o clădire comercială şi rezidenţială", au declarat autorităţile provinciale.

Exploziile şi accidentele industriale au loc cu regularitate în China, adesea din cauza proastei gestionări a normelor de siguranţă. Explozia unei conducte de gaze într-o zonă rezidenţială a ucis 25 de persoane în iunie, în provincia Hubei (centru). 

Opt persoane au fost arestate pentru neglijenţă, printre care şeful companiei care gestiona conducta de gaze, din cauza unor "lipsuri grave" în gestionarea infrastructurii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării