main logo
5295

Explicație pentru numărul mic de noi infectări anunțat în R. Moldova

Săptămâna trecută, Moldova a înregistrat cel mai mic număr de cazuri de coronavirus de la începutul lunii noiembrie.

Explicație pentru numărul mic de noi infectări anunțat în R. MoldovaFoto: știri.md

Potrivit Infotag, acest lucru este demonstrat de datele publicate luni de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, transmite Știri.md.

Potrivit datelor raportate, săptămâna trecută au fost înregistrate 6.128 de cazuri noi. În ultimele săptămâni din decembrie, au existat 8.689, 10.183, 9.318 şi, respectiv, 9.076 cazuri de infecţie.

Mai puţine decât săptămâna trecută au existat 5.674 de cazuri în prima săptămână a lunii noiembrie, după care a început o creştere semnificativă. Până în prezent au fost înregistrate 141.335 de cazuri de infecţie.

Reducerea numărului de infecţii poate fi atribuită reducerii numărului de teste efectuate. Acest lucru se datorează faptului că au existat 3 zile de odihnă pentru sărbătoarea de Crăciun, de aceea instituţiile medicale care efectuează teste COVID-19 au fost închise.

Deci, în aceste zile, au fost făcute mai puţin de două mii de teste primare, iar duminică – mai puţin de o mie de teste, în timp ce în zilele obişnuite erau efectuate aproximativ 3.500 de teste primare.

Săptămâna trecută au fost efectuate puţin peste 18 mii, în timp ce, de obicei, sunt făcute 20-22 de mii de teste pe săptămână.

Numărul rezultatelor pozitive ale testelor rămâne a fi ridicat, deşi a scăzut de la 50% la mai puţin de 40% din numărul total de teste efectuate.

Cu o zi înainte, au fost înregistrate 359 de cazuri noi de infecţie cu COVID-19, dar au fost efectuate doar 995 de teste iniţiale. Pe 9 decembrie a fost înregistrat un anti-record al numărului de cazuri de infecţie într-o singură zi – 1.766 cazuri.

În perioada pandemiei, în Republica Moldova au fost efectuate puţin peste 546 de mii de teste, inclusiv repetate.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 8.769 de persoane au fost externate săptămâna trecută, au fost trataţi de coronavirus 8.769 de pacienţi. În total, 127.404 de persoane au fost vindecate de COVID-19.

În acelaşi timp, săptămâna trecută au decedat 139. Această cifră este mai mică decât cea de săptămâna trecută (150), dar mai mare decât în precedentele săptămâni din decembrie. În total 2.891 de persoane au decedat de COVID-19.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării