main logo
727

Explicația faptului că doar Putin avea umbrelă la finala Cupei Mondiale

Un analist rus crede că motive de securitate au stat în spatele momentului de la finala Cupei Mondiale în care Putin a fost singurul protejat de umbrelă.

Explicația faptului că doar Putin avea umbrelă la finala Cupei Mondiale

Analistul rus Maxim Suşkov afirmă că regulile FSB interzic folosirea de „dispozitive speciale” de către oficialii străini, indiferent de rangul lor, potrivit protv.ro.

Ca urmare, momentul controversat în care Vladimir Putin a fost singurul care s-a adăpostit sub umbrelă la finala Cupei Mondiale, lăsându-i pe preşedinţii Franţei şi Croaţiei în ploaie, ar avea o explicaţie.

PredecesoruL FSB, KGB, ar fi pus la cale un celebru asasinat folosind o umbrelă – uciderea disidentului bulgar Gheorghi Markov la Londra, în 1978, cu o umbrelă care a tras un glonţ otrăvit.

De asemenea, Suşkov susţine că ar fi vorba de o umbrelă blindată, destinată protecţie liderului de la Kremlin. Astfel de umbrele pot fi comandate inclusiv pe Internet, iar gărzile de corp ale fostului preşedinte francez Nicolas Sarkozy au fost dotate încă din 2011 cu un asemenea accesoriu.

Aşa s-ar explica şi de ce în multe ocazii agenţii FSB care îl escortează pe Vladimir Putin au la ei o umbrelă chiar şi în zile însorite, fără nicio şansă de ploaie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării