main logo
657

Ex-șef: Dragnea, executat de SUA din cauza legăturilor cu Rusia și China

Fostul șef al SPP, generalul Dumitru Iliescu, afirmă că arestarea lui Liviu Dragnea a fost hotărâtă la Washington, motiv ar fi legăturile cu Rusia și China.

Ex-șef: Dragnea, executat de SUA din cauza legăturilor cu Rusia și China

Într-o postare pe Facebook fostul șef al SPP relatează motivele și interesele care au stat la baza acestei hotărâri, transmite Știri.md.

„De ce? Dragnea nu este un terorist, nu este un criminal, nu a pus bombe și nu a ucis oameni nevinovați, de fapt nu a ucis pe nimeni, nu a fost acuzat ca și-a însușit milioane de dolari din banii publici, așa cum au făcut mulți americani, la ei, la noi și în multe alte țări, vorbim doar de angajarea a două persoane care lucrau la partid, și nu la el acasă, în condițiile în care prejudiciul a fost calculat la 8.000 de euro, care deja fuseseră recuperați. 

Atunci de ce asemenea sancțiuni, care nu au nimic de-a face cu atât de trambițată democrație americană, de ce atâta inverșunare împotriva lui Dragnea?

Explicația este una singură! Dragnea era cel care s-a opus planurilor americane de a ne atrage în acțiuni deosebit de periculoase împotriva Chinei și Rusiei. 

El le-a cerut, actualului și fostului ministru al apărării, să analizeze în mod serios noile achiziții de tehnică militară din SUA, văzând presiunile puternice venite din partea “partenerului” strategic, și să evalueze pericolele și riscurile dacă acceptăm propunerile americanilor. 

Adică, a dat semnalul că nu dorim achiziționarea pe multe, chiar foarte multe miliarde de dolari, și instalarea sistemelor de rachete interzise prin Tratatul INF. 

El și-a dat seama de pericolul pe care și-l asuma România, acela de a înceta să mai existe, dacă aproba solicitările Unchiului Sam. 

Multora dintre voi nu vă vine să credeți aceste afirmații și, în consecință, am să vă prezint ce gândesc strategii americani despre aceste acțiuni. 

Cunoscutul analist american Paul Craig Roberts, fost secretar adjunct al Trezoreriei americane pentru politica economică în timpul lui Ronald Reagan, profesor universitar, în prezent Director al Institutului de Economie Politică, persoana foarte respectată în rândul analiștilor, nu numai din SUA, datorită prognozelor realiste pe care le face, cu conexiuni puternice la structurile de decizie ale țării sale și cu acces la informații substanțiale, în articolul intitulat „Iresponsabilitatea micilor naţiuni”, cu referire directa la Romania și Polonia, articol publicat imediat după vizita Președintelui României, Klaus Iohannis, la Casa Albă, afirmă următoarele:

– “Tratatul INF a fost, poate, cea mai importantă înţelegere dintre toate cele privitoare la controlul armamentului încheiate de preşedinţii americani din secolul 20 şi abandonat acum, în secolul 21, de guvernele neoconservatoare americane. 

Tratatul anihila ameninţarea misilelor ruseşti asupra Europei şi ameninţarea misilelor americane din Europa asupra Rusiei. Importanţa tratatului e legată de reducerea riscului de război nuclear accidental. Sistemele de avertizare au o lungă istorie a alarmelor false. 

Problema misilelor americane de la graniţa Rusiei este aceea că ele nu lasă nici un interval de reflecţie sau de contact cu Washingtonul atunci când Moscova primeşte o falsă alarmă. 

Având în vedere iresponsabilitatea cu care guvernările americane de la Clinton încoace au crescut tensiunile cu Rusia, misilele aflate la frontiera Rusiei impun practic conducerii statului rus să acţioneze imediat, apăsând pe buton imediat ce sună alarma.”;

– “Tratatul încheiat de Reagan şi Gorbaciov în 1987 eliminase această ameninţare. La ce serveşte resuscitarea ei? De ce tace Congresul? De ce tace Europa? 

De ce tace media din SUA şi din Europa? De ce facilitează această ameninţare România şi Polonia permiţând misilelor americane să staţioneze pe teritoriul lor?

E aproape sigur că guvernul român şi cel polonez au căpătat saci de bani de la complexul militaro-securitar american care vrea contracte de multe miliarde pentru a produce noi rachete. 

Aici vedem extrema iresponsabilitate a ţărilor mici. Fără guvernele corupte şi neghioabe ale României şi Poloniei, Washingtonul nu ar putea reînvia o ameninţare îngropată acum 31 de ani de Reagan şi Gorbaciov.

Nici măcar statul-marionetă al Germaniei ocupate nu a acceptat să adăpostească rachetele. Dar două state insignifiante, lipsite de importanţă în lume supun toată planeta la riscul războiului nuclear pentru ca nişte politicieni români şi polonezi să încaseze câteva milioane de dolari.

Misilele de la graniţa Rusiei care nu îngăduie nici un interval de reacţie sunt o problemă gravă pentru Rusia. Eu tot aştept ca Rusia să anunţe că la primul semn că au fost lansate rachete din România sau din Polonia cele două ţări vor înceta pe loc să existe. Asta ar putea trezi populaţiile din România şi din Polonia la primejdia în care le pun guvernele lor corupte.

De ce nu constituie provocările din România şi din Polonia o justificare suficientă pentru ca Rusia că ocupe preventiv ambele ţări? E o provocare mai mare ca Rusia să ocupe cele două ţări decât ca ele să adăpostească rachetele americane împotriva Rusiei? De ce doar prima ar fi o provocare, nu şi cealaltă ?

Nimeni nu poate veni în ajutorul României şi Poloniei nici dacă ar vrea. NATO e o glumă. N-ar rezista o zi într-o confruntare cu Rusia. 

Crede cineva că Statele Unite au de gând să se sinucidă pentru România şi Polonia ?” („The Irresponsibility of Small Nations”, http://www.paulcraigroberts.org, 23 august 2019)

Concluzia o trageti voi!

Eu îl intreb doar pe locatarul de la Cotroceni dacă este adevărat, daca ne-a trădat pe noi românii pentru interese personale, meschine, și a aruncat România într-o zonă de pericol greu de imaginat. Sper să ne răspundă, totuși! 

Avem acest drept! Nu vine el peste puțin timp să ne ceară votul să-l realegem Președintele României! Vă las pe voi să apreciați, dacă merită, sau nu….” a scris fostul șef al SPP.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării