541
0
Ex-proprietarul celei mai mari rafinării de petrol din Rusia, arestat
541
0

Fostul proprietar al rafinăriei Antipinsky, cel mai mare producător independent de petrol din Rusia, încărcată de datorii, a fost arestat la Moscova, a anunţat duminică compania într-un comunicat.

Foto: neftegaz.ru

Grupul New Stream a informat că şeful său, Dmitri Mazurov, a fost arestat sâmbătă de către Comisia de anchetă pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, în momentul revenirii sale în Rusia, transmite Știri.md cu referire la stiripesurse.ro.

Conform comunicatului grupului care a deţinut anterior rafinăria, Mazurov este suspect într-un caz de fraudă. New Stream nu a oferit informaţii suplimentare. 

Autorităţile nu au fost imediat disponibile pentru comentarii. 

Luna trecută, SOCAR Energoresurs, o societate mixtă, formată din cel mai mare creditor al Rusiei, Sberbank, şi un grup de investitori, a achiziţionat o participaţie de 80% la rafinăria Antipinsky. Sberbank este principalul creditor al fabricii. 

Rafinăria, care are o capacitate anuală de 9 milioane de tone, şi-a anunţat falimentul în luna mai, la câteva săptămâni după ce un tribunal din Londra a ordonat blocarea activelor sale ca răspuns la un proces intentat de o casă de tranzacţionare. 

Datele instanţei britanice indică creanţe în valoare de 346.5 miliarde de ruble (5.5 miliarde de dolari).

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter