19 mai, 2019 01:59
3 617
0
Eurovision 2019: Olanda a câștigat concursul cu piesa Arcade
19 mai, 2019 01:59
3 617
0

Olanda a câștigat ediția din 2019 a concursului internațional Eurovision. Reprezentantul Suediei a fost preferatul juriului, dar telespectatorii au oferit punctaj maxim interpretului din Olanda.

Învingătorul a acumulat 492 de puncte de la juriu și telespectatori în marea finală a concursului Eurovision Song Contest 2019, unde au participat 26 de țări, transmite Știri.md.

Duncan Laurence, reprezentantul Olandei, a fost considerat favorit de casele de pariuri. Concurentul a interpretat piesa Arcade și a adus a treia oară trofeul pentru țara sa în acest concurs.

Podiumul a fost completat de reprezentanţii Italiei, cu 465 de puncte, şi Rusiei, cu 369 de puncte.

Juriul din Moldova a oferit 12 puncte pentru reprezentanta Macedoniei de Nord, Tamara Todevska, care a cântat piesa Proud. Telespectatorii de la noi au oferit punctaj maxim Rusiei.

Rusia a câștigat locul 3, fiind reprezentată de interpretul Serghei Lazarev, care a revenit pe scena Eurovision pentru a doua oară. În 2016 el a ieşit, la fel, pe locul al treilea. Acum, a încercat să câștige trofeul în finală cu piesa Scream.

Știri.md amintește că interpreta din Republica Moldova, Anna Odobescu, care a cântat piesa Stay, a ratat calificarea în finala Concursului Eurovision 2019 de la Tel Aviv. 

Aceasta, la fel ca reprezentanta României, Ester Peony, nu a reușit să fie printre cei zece finaliști ai ediției din acest an a prestigiosului concurs.

Eurovision Song Contest 2019 a avut loc în Israel, după ce interpreta Netta Barzilai a cucerit publicul, cu piesa Toy. 

Concursului Eurovision se află în acest an la cea de-a 64-a ediție. În anul 2018, concursul a avut loc în Portugalia.

Anul trecut, trupa DoReDos, care a reprezentat Moldova la Eurovision Song Contest, a obţinut locul al 10-lea.

În 2017, Moldova a fost reprezentată la Eurovision de SunStroke Project, care a luat locul 3, fiind cel mai bun rezultat înregistrat până acum de țara noastră. 

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.

Evenimentul este urmărit, anual, de aproape 200 de milioane de oameni de pe mai multe continente.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter