main logo
499

Eurostat: România va ajunge la 19 milioane de locuitori peste un an

Până în 2080 România ar putea pierde 6 milioane de oameni. Ţara se află printre statele europene care se confruntă cu o scădere dramatică a populaţiei. Ultimele date Eurostat arată că România va ajunge la 19 milioane de locuitori peste un an.

Eurostat: România va ajunge la 19 milioane de locuitori peste un an

Potrivit studiului realizat de Eurostat, în cadrul căruia au fost luate în calcul migraţia şi natalitatea stetelor UE, România va pierde 5,8 milioane de locuitori până în 2080 faţă de numărul de locuitori pe care îl avea în 2015. Dacă în 2015 populaţia ţării noastre depăşea uşor numărul de 19 milioane 800 de mii de locuitori, în 2080, organismul de statistică al Comisiei Europene anticipează că România va avea în jur de 14 milioane 500 de mii de locuitori, relatează Ştiri.md cu referire la antena3.ro

Astfel, ţara noastră ar putea pierde aproape o treime din populaţie până în 2080, iar motivul principal ar fi migraţia. În prezent, peste 200 de mii de români pleacă definitiv în străinătate în fiecare an, în vreme ce numărul celor care migrează temporar este de 219 mii de persoane. Totodată, şi natalitatea este în continuă scădere la noi.

În concluzie, România se clasează pe ante-penultima poziţie în rândul statelor membre, la numărul de locuitori pe care îi va pierde până în 2080. Doar Italia şi Polonia sunt evaluate ca având un potenţial de declin demografic mai mare decât ţara noastră, în vreme ce la polul opus se află Franţa.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării