main logo
646

Europenii vor să învețe limba română. Motivul este incredibil

Un profesor suedez din Uppsala a propus universității la care lucrează înființarea unui cerc de limba română pentru ca toți conaționallii săi care doresc să poată învăța limba cu scopul de a interacționa mai bine cu cerșetorii români.

Europenii vor să învețe limba română. Motivul este incredibil

Uppsala este cel de-al patrulea oraș din Suedia ca mărime, având o populație de aproximativ 200 000 de locuitori. În ultima perioadă, zona a fost invadată de cerșetori români, transmite Știri.md cu referire la evz.ro.

Pe pagina de Facebook „Împreună pentru Uppsala”, profesorul Simon Wrang a prezentat o sugestie – un cerc de studiu în limba română. „Mă opresc, de obicei, și dau o monedă celor care cerșesc, dar nu putem comunica. Doar prin schimbul de fraze cred că putem fi mai apropiați„, spune Simon Wrang.

Ideea cercului de limba română a fost acceptată de „Universitatea poporului” din localitate, acolo unde Simon oferă deja întâlniri de informare. Primele două au avut loc marți și joi.

„Până marți, s-au arătat deja interesate opt persoane pentru a studia limba română. Cred că vor fi tot mai mulți” spune Simon Wrang.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării