main logo
449

Europarlamentari blocați într-un tren spre sediul PE din Strasbourg

Mai mulți europarlamentari blocați într-un tren spre Strasbourg din cauza unei întreruperi de curent la reţeaua feroviară franceză, a anunțat un purtător de cuvânt al Parlamentului European, citat de Agerpres.

Europarlamentari blocați într-un tren spre sediul PE din Strasbourg

”Există o mulţime de colegi care sunt blocaţi în tren, inclusiv purtătorul de cuvânt adjunct al serviciului de presă”, a declarat Jaume Duch Guillot, la o conferinţă de presă de prezentare a sesiunii de la Strasbourg, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Europarlamentarii care au stat mai multe ore în trenul blocat au fost fotografiați de purtătoarea de cuvânt adjunctă, Marjory van den Broeke. 

Aceasta a postat pe Twitter imagini cu oficialii europeni ieşind din trenul oprit în câmpia franceză, sub un cer anunţând furtună.

”În urma unor probleme intervenite în alimentarea cu electricitate, Thalys – trenul care leagă Bruxellesul de Strasbourg – înregistrează o întârziere de 240 de minute”, a indicat Thalys pe contul său de Twitter.

 ”Echipele noastre sunt pe cale să rezolve problema cât mai repede posibil”, menţiona mesajul.

Acest incident survine în contextul în care cancelarul german Angela Merkel a abordat săptămâna trecută, dar fără rezultat, în cadrul reuniunii Partidului Popular European (PPE, dreapta, partid majoritar în PE) de la Munchen (în sudul Germaniei), tema dublului sediu al legislativului european, la Bruxelles şi la Strasbourg.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării