main logo
770

Erupţii vulcanice distrugătoare: 15.000 de persoane, evacuate

Aproximativ 15.000 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele în urma erupţiilor vulcanice înregistrate în ultima săptămână în Papua Noua Guinee, potrivit mai multor organizaţii umanitare.

Erupţii vulcanice distrugătoare: 15.000 de persoane, evacuateFoto: mediafax.ro

Muntele Ulawun, aflat pe insula Noua Britanie, a erupt brusc miercuri, expulzând, la o înălţime de aproximativ 18 kilometri, o coloană de cenuşă, iar vulcanul Manam a erupt vineri, expulzând fluxuri de materiale piroclastice pe versanţi, transmite Știri.md cu referire la Mediafax

Momentan nu s-au înregistrat victime, însă erupţiile au provocat pagube materiale semnificative, distrugând clădiri, terenuri agricole şi fântâni, iar cenuşa vulcanică a perturbat traficul aerian în zonă.

Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie a anunţat duminică faptul că peste 3.700 de persoane au trebuit să-şi părăsească locuinţele din cauza erupţiei Manam, iar 11.000 după erupţia Muntelui Ulawun.

James Marape, premierul statului Papua Noua Guinee, a vizitat duminică centrele de refugiaţi din provincia Noua Britanie de Vest. Anterior, şeful Guvernului de la Port Moresby a indicat că va trimite trupe pentru a ajuta la eforturile de salvare şi refacere.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării