207
0
Erdogan: Turcia, Rusia şi Iran trebuie să ia măsuri pentru pacea în Siria
207
0

Turcia, Rusia şi Iran trebuie să îşi asume mai multă responsabilitate pentru restabilirea păcii în Siria, a declarat luni preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, înaintea unei întâlniri cu omologii săi din Rusia şi Iran, relatează Reuters.

Tayyip Erdogan s-a întâlnit luni în Ankara cu preşedintele rus Vladimir Putin şi cu preşedintele iranian Hassan Rouhani pentru a discuta despre încheierea unui acord de pace în nord-vestul Siriei, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.

Întâlnirea celor trei lideri a avut loc în urma mai multor atacuri efectuate de forţele guvernamentale siriene, care riscă să amplifice tensiunile din regiune şi să creeze un nou val de migranţi sirieni în Turcia.

Erdogan a anunţat că a discutat cu omologii săi despre evenimentele recente din regiunea Idlib şi despre problema migranţilor.

Întâlnirea de luni a fost al cincilea summit trilateral între liderii Turciei, Rusiei şi Iranului.

Rusia, Turcia şi Iran au semnat în mai 2017 un memorandum privind crearea a patru zone de securitate în Siria, în timpul discuţiilor de la Astana. 

Marţi se împlineşte un an de când Turcia şi Rusia au convenit să creeze o zonă demilitarizată în regiunea Idlib.

În luna aprilie, forţele guvernamentale siriene, sprijinite de Rusia, au început o ofensivă militară în regiune pentru a captura teritorii din provincia Idlib.

Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, a informat că 1.089 de civili au fost ucişi în Siria în perioada 29 aprilie - 29 august. Dintre aceştia, 304 erau copii.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter