main logo
1878

Erdogan l-a felicitat pe Putin și s-a oferit din nou să medieze pacea

Președintele Turciei, Erdogan, l-a felicitat, luni, pe dictatorul Putin pentru „realegerea” sa în simulacrul de alegeri organizat în Rusia pe parcursul weekend-ului și s-a oferit din nou să „medieze” o soluție de pace în războiul din Ucraina, a anunțat președinția turcă.

Erdogan l-a felicitat pe Putin și s-a oferit din nou să medieze paceaFoto: profimedia.ro

Erdogan a mai spus că „evoluția pozitivă a relațiilor turco-ruse va continua” și că Turcia „este gata să-și asume un rol de facilitator pentru a determina Rusia să vină la masa ngocierilor cu Ucraina”, conform unui comunicat al administrației prezidențiale turce, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro

Erdogan, care de la începutul războiului încearcă să menţină relaţii bune atât cu Ucraina cât şi cu agresorul său, şi-a oferit în mai multe rânduri serviciile de mediator pentru o încheiere negociată a conflictului dintre cele două ţări. 

La începutul lui martie, Erdogan l-a primit la Istanbul pe preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, o deplasare a lui Putin în Turcia prevăzută pentru 9 februarie fiind, însă, anulată. Şeful diplomaţiei turce, Hakan Fidan, a subliniat, la rândul său, luni seara, pe postul privat de televiziune CNN Turk, că războiul din Ucraina „trebuie să înceteze”.

„De ambele părţi zeci de mii de mame îşi îngroapă copiii. Cele două părţi nu au decât foarte mult de pierdut şi nimic de câştigat”, a insistat el, adăugând că se teme de un „risc de proliferare” a conflictului în regiune. 

„A vorbi de trupe europene, de ameninţare nucleară, toate acestea sunt periculoase”, a continuat el. „Turcia este una dintre puţinele ţări din NATO care cer pacea. Preşedintele nostru cere pacea”, a mai spus ministrul de externe turc.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării