main logo
529

Erdogan anunță că sistemul de rachete rusești va ajunge în Turcia în 10 zile

Prima livrare în Turcia a sistemului rus de rachete de apărare S-400, care a provocat furia Washingtonului, se va face în zece zile, afirmă președintele turc Recep Tayyip Erdogan, la o zi după ce se declara convins că nu vor exista sancţiuni americane împotriva Turciei pentru achiziţionarea rachetelor ruseşti, scrie Reuters.

Erdogan: Sistemul de rachete rusești va ajunge în Turcia în 10 zile

Turcia şi SUA, aliaţi în NATO, sunt în dispută în legătură cu decizia Ankarei de a achiziţiona rachete S-400, transmite Știri.md cu referire la Hotnews.ro.

Statele Unite, indignate cu privire la achiziţionarea de armament din Rusia de către o ţară NATO, au ameninţat Turcia cu sancţiuni dacă acordul nu va anula până la sfârşitul lunii iulie. 

Turcia însă a refuzat să cedeze în fața avertismentelor.

"În zece zile, poate într-o săptămână, va ajunge primul transport. I-am spus deschis acest lucru lui Trump", a declarat Erdogan după o întâlnire cu preşedintele american, potrivit publicației Hurriyet.

SUA spun că rachetele S-400 compromit înţelegerea legată de avioanele de luptă F-35 ale companiei americane Lockheed Martin, pentru care Turcia este producător şi cumpărător. De asemenea, Washingtonul a început oficial procesul de a exclude Turcia din programul privind avioanele F-35, oprind instruirea piloţilor turci în SUA.

Erdogan a declarat însă sâmbătă că Trump i-a transmis că nu vor exista sancţiuni din cauza acordului cu Rusia: "El ne-a spus că nu vor exista niciun fel de sancţiuni".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării