291
0
Erdogan amenință că va lăsa noul val de imigranți să ajungă în Europa
291
0

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat joi că țara sa ar putea permite din nou ca migranții din Orientul Mijlociu să ajungă în Europa dacă Ankara nu va primi ajutor financiar pentru a face față milioanelor de migranți de pe teritoriul țării.

Foto: gettyimages.com

„Ori se întâmplă asta (acordarea ajutorului financiar, n.r.), ori vom deschide porțile”, a declarat Erdogan, în cadrul unui discurs în capitala Ankara, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

„Ori ne oferiți sprijin, ori, scuzați-ne, dar nu vom duce singuri această greutate. Nu am primit ajutor până acum de la comunitatea internațională, mai precis de la Uniunea Europeană”, a adăugat liderul turc.

Potrivit unui acord încheiat între Uniunea Europeană și Turcia în martie 2016, Ankara a fost de acord să limiteze numărul refugiaților care ajung în statele membre ale UE, în schimbul unui ajutor de ordinul miliardelor de euro. 

Cu toate acestea, Guvernul turc susține că a primit doar o mică parte din ajutorul financiar promis de Bruxelles.

În cadrul discursului de joi, Erdogan a mai anunțat că plănuiește relocarea a aproximativ un milion de refugiați sirieni în nordul Siriei, zonă în care Turcia și Statele Unite pregătesc o așa-numită „zonă de securitate”.

Aproximativ 3,6 milioane de refugiați trăiesc în acest moment în Turcia.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter