main logo
548

Episcopul Marchel: Biserica independentă a Ucrainei, o parodie de autocefalie

Potrivit Episcopului de Bălți și Fălești, Marchel, crearea unei biserici autonome ucrainești este „o parodie de autocefalie” și o „nefericire pentru populația credincioasă a Ucrainei”.

Episcopul Marchel: Biserica independentă a Ucrainei, o parodie

„Este o parodie de autocefalie, o condamn categoric și nu pot avea o părere diferită de Biserica Ortodoxă Rusă. Cred că este o nefericire pentru toată populația credincioasă a Ucrainei”, a declarat episcopul pentru RIA Novosti, transmite Știri.md cu referire la unimedia.info.

Amintim că la 15 decembrie 2018 un conciliu de prelaţi ortodocşi ucraineni a înfiinţat sâmbătă o biserică independentă de sub tutela religioasă a Moscovei. La conducerea noii biserici independente a fost ales mitropolitul Iepifani.

„Această schismă, care deja prezintă consecințe triste, a implicat figuri semnificative în rețelele lor, atât din biserică, mă refer la Patriarhul Bartolomeu, cât și figuri politice, adică președintele Ucrainei, Petro Poroșenko. Atâta timp cât politica intervine în afacerile bisericii, nu va exista pace și liniște în sufletul unui credincios”, a adăugat Marchel.

Amintim că, în 2016, Episcopul Marchel a ajuns în vizorul presei după ce Ziarul de Gardă a scris despre casa Preasfințitului. Imo­bi­lul de lux, cu două nive­lu­ri, a fost trecut ulterior pe nume­le unui tânăr de doar 20 de ani, în urma sem­nă­rii unui con­tract de întreţi­ne­re pe via­ţă.

Preasfințitul Mar­chel s-a implicat în campania electorală prezidențială, susținând-ul direct pe Igor Dodon și declarase într-o conferință de presă că cei care o vor vota pe Maia Sandu vor fi părtași la păcatele politice ale acesteia.

În iunie 2017, Episcopul Marchel a fost decorat de către Igor Dodon, alături de alți 15 preoți ai Mitropoliei Moldovei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării