main logo
343

Epidemia de gripă în Bulgaria, la granița cu România

În Bulgaria urmează să fie declarată epidemie de gripă în regiunea Vidin, la graniţa cu România, după ce măsura a fost deja luată în Ruse.

Epidemia de gripă în Bulgaria, la granița cu România

12 oameni, printre care şi un copil de 5 ani, au murit din cauza bolii. Este epidemie şi în numeroase regiuni din Ungaria. Medicii din ambele ţări spun că gripa se răspândeşte foarte repede deoarece numărul celor care s-au vaccinat este extrem de mic, transmite Știri.md cu referire la digi24.ro.

În 15 regiuni din Bulgaria, unde virusul s-a extins în ultima vreme cu repeziciune, şcolile au fost deja închise.

Lucica Gheorghiev, profesoară în Vidin: S-au închis școlile în acele județe unde s-a declarat gripă. (...) Se iau măsuri sigur. Primăriile decid.

- Cum vă protejați ca să nu vă îmbolnăviți?

- Beau ceai.

- V-ați făcut vaccinul?

- Da, da.

- Acum nu, nu m-am vaccinat.

- Vă e frică?

- Nu.

Situaţia e din ce în ce mai gravă în ţara vecină. Numărul pacienților care au ajuns la spitalul din Vidin cu infecții respiratorii sau simptome de gripă s-a dublat, față de aceeași perioadă a anului trecut. Iar medicii se așteaptă ca în orice clipă și Vidinul să fie declarat zonă epidemica.

Legea bulgară prevede că se poate declara epidemie odată ce numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 200 de cazuri la 10.000 de locuitori.

Ivo Gheorghiev, medic în Vidin: Sunt aproape convins că cu timpul și cu viteza cu care merge răspândirea asta de viroză, este deja atins și, probabil, o să fie anunțat în următoarele zile. (...) Mai mult din jumătate din Bulgaria este atinsă deja de epidemie.

Medicii spun că şi în Bulgaria s-a ajuns în această situația din cauza gradului mic de imunizare a populației. Doar 0.5% din oameni se vaccinaseră, înainte de izbucnirea epidemiei. Procentul a ajuns între timp la 3%, dar este în continuare unul mic.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării