main logo
461

Emmanuel Macron: Europa nu poate rămâne prizoniera amânării procesului Brexit

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat vineri că Europa nu poate rămâne "prizoniera" nesiguranţei şi amânării procesului de Brexit, în contextul în care liderii UE au stabilit joi un plan privind ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar.

Macron: Europa nu poate rămâne prizoniera amânării procesului Brexit

"Europa nu poate rămâne prizonieră a Brexit-ului", a declarat Macron vineri, transmite Știri.md cu referire la Mediafax.ro.

Liderii statelor membre din Uniunea Europeană au stabilit joi un plan în două părţi privind ieşirea Marii Britanii din Blocul comunitar. 

Potrivit textului final al înţelegerii, UE este de acord să amâne procesul privind Brexit până pe 22 mai, cu condiţia ca Theresa May să convingă Parlamentul britanic să îi aprobe acordul săptămâna viitoare. 

Dacă acordul nu va fi aprobat de Parlament, ieşirea Marii Britanii din UE va fi amânată automat până pe 12 aprilie.

Marea Britanie urma să se retragă din UE pe 29 martie, dar Camera Comunelor a aprobat un plan al Guvernului Theresa May de a solicita amânarea Brexit până cel puţin pe 30 iunie. Camera Comunelor a respins de două ori Acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană negociat de Guvernul Theresa May cu Bruxellesul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării