main logo
546

Emmanuel Macron a fost primit cu onoruri militare la Casa Albă

Președintele Franței, Emmanuel Macron, și soția sa, Brigitte, au fost primiți cu onoruri militare la Casa Albă. Emmanuel Macron este primul lider care efectuează o vizită de stat la Washington, de la preluarea mandatului de președinte de către Donald Trump.

Emmanuel Macron a fost primit cu onoruri militare la Casa AlbăEmmanuel Macron a fost primit cu onoruri militare la Casa Albă. Foto: Reuters

Împreună cu soția sa, Brigitte, Emmanuel Macron a declanșat o ofensivă a șarmului pentru a-l convinge pe Trump să-și schimbe poziția intransigentă în multe dosare, de la acordul cu Iranul la politica față de mediu. Cei doi au abordat temele și la cina oferită de Trump în fosta reședință a primului președinte al Statelor Unite, George Washington, scrie tvr.ro.

Președintele Franței i-a adus un cadou special omologului de la Casa Albă: un stejar din pădurea Belleau, unde și-au pierdut viața, în 1918, peste 9.000 de militari americani. Cei doi l-au plantat simbolic pe peluza din sudul Casei Albe.

Gazdă primitoare, Donald Trump le-a oferit înalților oaspeți un tur privat în reședința oficială a președinților americani.

Biroul De Neclintit a ajuns în Biroul Oval în 1880. A fost cadoul Reginei Victoria pentru președintele Hayes. A fost clintit, totuși, în 1963, după asasinarea președintelui Kennedy. Lyndon Johnson a acceptat atunci să fie folosit într-o expoziție memorială. A fost readus la Casa Alba în 1977, de președintele Jimmy Carter.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării