main logo
547

Elon Musk a anunțat cât te-ar putea costa un bilet până pe Marte

Fondatorul SpaceX a anunțat de mai mult timp că viața pe Marte ar putea deveni realitate în timpul vieții noastre și pare să se țină de promisiune.

Elon Musk a anunțat cât te-ar putea costa un bilet până pe Marte

Ca răspuns la o întrebare de pe Twitter, Elon Musk a dezvăluit cât va costa un bilet până pe Marte, odată cu startul misiunii SpaceX, prin care compania urmărește trimiterea oamenilor să locuiască pe Planeta Roșie, transmite Știri.md cu referire la playtech.ro.

El e încrezător că o călătorie va putea costa mai puțin de 500.000 de dolari și e posibil ca prețul să ajungă chiar la mai puțin de 100.000 de dolari.

Potrivit acestuia, prețul final va depinde foarte mult de numărul de călători care vor să ajungă în spațiu. 

Dacă totul va merge bine, prețul va fi „suficient de mic pentru ca majoritatea oamenilor din țările cu economii avansate să își poată vinde casa de pe Pământ și să se mute pe Marte, dacă vor”, a menționat Musk.

Nava Starship va putea călători în ambele sensuri, de pe Pământ spre Marte și invers, iar Musk a declarat că biletul de întoarcere va fi gratis.

Potrivit Entrepreneur, estimarea lui Musk ar trebui privită cu scepticism, având în vedere faptul că SpaceX este încă în stagiile inițiale ale proiectării unei navete spațiale care va putea transporta oamenii în spațiu.

Pentru a face călătoria interplanetară posibilă și relativ accesibilă oamenilor, SpaceX s-a concentrat pe dezvoltarea unei tehnologii care să permită reutilizarea rachetei. 

Reutilizarea navetei spațiale va limita astfel investițiile doar la aprovizionarea cu combustibil și eventuale recondiționări ale pieselor, fapt ce va ajuta la micșorarea costurilor pe termen lung. 

Pentru construirea navei Starship, SpaceX va folosi aliaje din oțel inoxidabil, ceea ce îi permite acesteia să fie mai ușoară și, implicit, să poată transporta mai mulți oameni odată.

SpaceX are însă planuri mari: plănuiește să trimită prima rachetă către Marte în 2022 iar cea de-a doua misiune, care ar trebui să aibă loc în 2024, va fi una cu echipaj. 

Obiectivele primei misiuni vor fi confirmarea resurselor de apă, identificarea pericolelor, dar și construirea infrastructurii necesare susținerii vieții pe Marte. 

Cea de-a doua misiune va reprezenta începutul construirii unei civilizații pe Planeta Roșie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării