main logo
494

Elicopter prăbușit în Sudan: Cel puţin 5 oficiali au murit

Cel puţin cinci oficiali sudanezi şi-au pierdut viaţa într-un accident de elicopter.

Elicopter prăbușit în Sudan: Cel puţin 5 oficiali au muritCel puţin cinci responsabili dintr-o regiune sudaneză şi-au pierdut viaţa în urma prăbuşirii elicopterului.

Cel puţin cinci responsabili dintr-o regiune sudaneză şi-au pierdut viaţa duminică în urma prăbuşirii elicopterului la bordul căruia se aflau în estul ţării, în apropiere de frontiera cu Etiopia, conform media sudaneze, relatează Ştiri.md cu referire la agerpres.ro.

În timp ce se afla în etapa de aterizare, elicopterul s-a ciocnit de un turn de telecomunicaţii şi a luat foc, au indicat martori ai accidentului, care a avut loc la circa 700 km de Khartoum, în statul Gedaref.

"Flăcări şi fum negru se ridicau din aparat", a declarat unul dintre aceştia.

Victimele sunt toţi oficiali ai statului Gedaref: "guvernatorul, şeful său de cabinet, ministrul producţiei şi agriculturii (din regiune), şeful interimar al poliţiei locale, precum şi şeful poliţiei de frontieră", potrivit canalului public de televiziune, care nu a precizat numărul pasagerilor şi nici dacă au existat supravieţuitori.

Agenţia de presă oficială Suna a informat despre existenţa a şase morţi şi a mai multor răniţi, fără a preciza numărul lor exact. Persoanele rănite au fost spitalizate, a indicat Suna.

În octombrie, opt persoane au fost rănite în cursul coliziunii între două avioane militare pe pista aeroportului din Khartoum.

Anterior, în septembrie, doi piloţi şi-au găsit moartea când avionul lor s-a prăbuşit la Omdourman, un oraş din apropierea capitalei. În aceeaşi lună, la Darfour, în est, un elicopter militar a luat foc în timp ce ateriza. Toţi pasagerii săi au supravieţuit.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării