main logo
331

Elevii români din Sri Lanka au revenit în siguranță în România

Copiii de la un liceu din Iași, care se aflau în capitala statului Sri Lanka în momentul atentatelor, au revenit, astăzi, în siguranță în România, anunță MAE într-un comunicat, în care precizează că celula de criză își continuă activitatea.

Elevii români din Sri Lanka au revenit în siguranță în România

„Aceştia au beneficiat de sprijinul reprezentanţilor Ambasadei României la Colombo şi al Consulatului Onorific al României la Kandy, fiind escortaţi de poliţia locală până la Aeroportul Internaţional din Colombo, transmite Știri.md cu referire la libertatea.ro.

Totodată, pentru facilitarea conexiunii către Bucureşti, cetăţenii români au primit sprijin din partea Ambasadei României la Doha. 

Reprezentanţii Ambasadei României la Colombo au menţinut legătura în permanenţă cu autorităţile locale şi cu cetăţenii români, aceştia fiind în afara oricărui pericol”, arată reprezentanţii MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că românii afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Colombo: 0094 11 2676520 apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii diplomatice: 0094 777 88 2539. 

Cel puțin 320 de oameni și-au pierdut viața în urma unor atentate ce au vizat biserici și hoteluri din Sri Lanka, chiar în ziua în care creștinii din această țară sărbătoreau Paștele. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării