main logo
793

Elevă din Suedia, nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace

Trei parlamentari norvegieni din Partidul Socialist norvegian au numit-o Greta Thunberg la Premiul Nobel pentru Pace. Tânăra de 16 ani a devenit o voce proeminentă în campaniile împotriva schimbărilor climatice, relatează abc NEWS.

Adolescentă din Suedia, nominalizată la Premiul Nobel pentru Pace

Freddy Andre Oevstegaard și alți doi membri ai Partidului au declarat că “noi am desemnat-o pe Greta, deoarece mișcarea masivă pe care a declanșat-o reprezintă o contribuție foarte importantă pentru pace”, transmite Știri.md cu referire la Caleaeuropeana.ro.

Thunberg, în vârstă de 16 ani, a încurajat studenții să renunțe la școală pentru a se alătura protestelor, cerând acțiuni mai rapide privind schimbările climatice, o mișcare care s-a răspândit dincolo de Suedia, în multe state europene.

Parlamentarul Oevstegaard a declarat miercuri ziarului VG că “amenințările climatice sunt probabil una dintre cele mai importante contribuții la război și conflicte”. 

Orice legiuitor național/ parlamentar poate nominaliza pe cineva pentru Premiul Nobel pentru Pace. Comitetul Norvegian privind premile Nobel nu comentează în mod public nominalizările, care pentru 2019 trebuiau depuse până la 1 februarie.



Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării