main logo
317

El Mundo: 60% dintre europeni îşi acuză autorităţile de scumpiri

Acţiunile premierului spaniol Pedro Sanchez şi ale cancelarului german Olaf Scholz cu privire la conflictul din Ucraina au primit cel mai slab rating, arată datele sondajului.

El Mundo: 60% dintre europeni îşi acuză autorităţile de scumpiri

Cel puţin 60% dintre europeni cred că propriile guverne, companiile private de energie sau UE sunt de vină pentru creşterea preţurilor la energie. Acest lucru este dovedit de datele unui sondaj de opinie publică realizat de alianţa Euroskopia în Austria, Germania, Grecia, Spania, Italia, Ţările de Jos, Polonia, Portugalia şi Franţa, transmite Știri.md cu referire la Adevărul.ro.

Ziarul El Mundo a transmis duminică  că respondenţii au fost întrebaţi cine este mai responsabil pentru creşterea preţurilor la energie. Un sfert (25%) dintre europeni au ales răspunsul: „Guvernul ţării mele”. 24% dintre cei chestionaţi dau vina pe companiile energetice private, alţi 11% pe UE. În acelaşi timp, 28% dintre respondenţi au susţinut că Rusia este responsabilă pentru ceea ce s-a întâmplat. 10% le-a fost greu să răspundă la întrebare, 2% au ales o altă opţiune.

Dintre liderii europeni, acţiunile premierului spaniol Pedro Sanchez şi ale cancelarului german Olaf Scholz cu privire la conflictul ucrainean au primit cel mai slab rating în rândul cetăţenilor UE. În plus, 45% dintre respondenţi au asigurat că simt puternic impactul creşterii preţurilor la energie. Majoritatea (56%) dintre respondenţi au declarat, de asemenea, că sunt foarte îngrijoraţi de creşterea preţurilor mărfurilor.

Aproximativ 9.000 de persoane au participat la sondaj, care a fost realizat între 8 şi 29 iunie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării