main logo
384

Egipt: Etapa construirii rețelei feroviare de 1.000 km de mare viteză

Egiptul a semnat un memorandum de înțelegere cu Siemens Mobility pentru construcția în mai multe etape a unei rețele feroviare ce ar putea ajunge să aibă 1.000 km, cu costuri totale de 23 miliarde dolari.

Egipt: Etapa construirii rețelei feroviare de 1.000 km de mare viteză

Dacă planurile vor deveni realitate, Egiptul va deveni a doua țară africană cu trenuri de mare viteză, după Maroc, transmite Știri.md cu referire la hotnews.ro.

Egiptul are printre cele mai rapide trenuri din Africa. Cei 208 km dintre Cairo și Alexandria sunt parcurși în 2 ore și 25 de minute.

Cea mai cunoscută linie este între Cairo și Asswan, cei 879 km fiind parcurși în 11 ore. Sunt însă și linii cu viteze medii de sub 30 km/h.

Parteneriatul semnat se referă la design, construcție și mentenanță și părțile semnatare sunt Siemens Mobility, Ministerul Egiptean al transporturilor și companiile egiptene Orascom Construction SAE și The Arab Contractors (Osman Ahmed Osman & Co).

Prima linie ce ar trebui construită va fi de la Ain Sokhna (zona Golfului Suez), până la El-Alamein (la Mediterană), cu o ramură spre Alexandria, 460 km.

Pentru această linie s-au făcut lucrări de cercetare a solului și vor începe lucrările la terasament și la gări. Valoarea primului contract este de 3 miliarde dolari.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării