main logo
352

Edgar Zambrano, arestat de forțele de securitate din Venezuela

Edgar Zambrano, vicepreședinte al Adunării Naționale de la Caracas, controlată de opoziție, a fost arestat de forțele de securitate loiale regimului președintelui Nicolas Maduro, a anunțat Juan Guaido, liderul opoziției din Venezuela.

Edgar Zambrano, arestat de forțele de securitate din Venezuela

„Regimul l-a luat pe prim vicepreședinte”, a anunțat Guaido pe Twitter, adăugând că regimul Maduro „intenționează să dezintegreze puterea reprezentată de toți venezuelienii, dar nu va reuși”, transmite Știri.md cu referire la europalibera.org.

Zambrano a scris pe Twitter că vehiculul în care se afla a fost înconjurat de ofițeri din forțele de securitate, chiar în fața sediului partidului său. 

Cum a refuzat să iasă din vehicul, forțele de securitate au remorcat vehiculul său până la Helicoide, o clădire guvernamentală din Caracas, transformată în închisoare. 

Zambrano și mai mulți parlamentari din Venezuela sunt anchetați pentru trădare și instigare la insurecție.

Juan Guaidó, şeful Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. 

Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale. Statele Unite, ca și mai multe țări europene, îl consideră pe liderul opoziției președinte al Venezuelei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării