main logo
517

Echipa procurorului special Robert Mueller cere o pedeapsă de până la 24 de ani de închisoare pentru Paul Manafort

Echipa procurorului special Robert Mueller a solicitat unui judecător federal din Virginia să îl condamne la până la 24 de ani de închisoare pentru Paul Manafort, fostul director al echipei de campanie a preşedintelui Donald Trump, potrivit cotidianului The New York Times.

O pedeapsă de până la 24 de ani de închisoare pentru Paul Manafort

Anul trecut, Manafort a fost găsit vinovat de opt capete de acuzare pentru spălare de bani şi fraude bancare, transmite Ştiri.md cu referire la mediafax.ro

În documentele depuse la Curtea Districtuală din Districtul de Est din Virginia, procurorii cer o pedeapsă între 19,6 şi 24,4 ani în închisoare şi o amendă între 50.000 de dolari şi 24 de milioane de dolari.

"Manafort nu a comis aceste infracţiuni din necesitate sau din cauza greutăţilor", afirmă procurorii. "El este bine educat, avea succes în plan profesional şi o situaţie financiară bună. Cu toate acestea, el a înşelat Trezoreria Statelor Unite cu taxe în valoare de peste 6 milioane de dolari într-un moment în care avea resurse substanţiale," se mai arată în documente.

O judecătoare americană a hotărât recent că Paul Manafort a minţit în mod intenţionat anchetatorii care se ocupă de cazul ingerinţelor electorale ruse şi contactele echipei de campanie a lui Trump cu Rusia.

Judecătoarea Amy Berman Jackson a afirmat că există suficiente dovezi care să arate că Manafort a încălcat termenii înţelegerii lui cu procurorii, minţind deliberat în legătură cu câteva chestiuni, în special în privinţa interacţiunilor cu Konstantin Kilimnik, despre care se crede că are legături cu serviciile secrete ruse, informează agenţia The Associated Press.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării