main logo
518

Ebola în Congo: Bilanțul a crescut la 522 de morţi

Numărul deceselor provocate de Ebola în Republica Democrată Congo (RDC) a crescut la 522 de la izbucnirea unui focar la sfârşitul lunii iulie a anului trecut, a informat vineri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de APP.

Ebola în Congo: Bilanțul a crescut la 522 de morţi

Dintre cele 932 de cazuri de febră hemoragică raportate, 867 au fost confirmate ca fiind cazuri de Ebola, a indicat ministerul amintit, transmite Știri.md cu referire la agerpres.ro.

Circa 36 de persoane primesc încă tratament pentru această boală, extrem de contagioasă şi, uneori, mortală, iar 309 s-au vindecat.

Cel puţin 65 de persoane au murit de febră hemoragică, însă nu s-a putut verifica dacă acestea au decedat din cauza Ebola deoarece au fost îngropate fără a li se face autopsie.

Un total de 87.985 de persoane au fost vaccinate împotriva Ebola în RDC, în cadrul unei campanii care a demarat pe 8 august.

Ebola - o febră tropicală care a apărut pentru prima dată în 1976 în Sudan şi Republica Democrată Congo - poate fi transmisă oamenilor de la animalele sălbatice. 

De asemenea, boala se poate răspândi prin contactul cu fluidele corporale ale persoanelor infectate sau ale celor care au murit în urma contactării virusului Ebola.

Actuala epidemie de Ebola este cea de-a zecea epidemie provocată de această boală în RDC din 1976. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării