main logo
667

După furtunile din Halkidiki, grecii se confruntă cu inundații masive

La câteva zile de la furtunile din Halkidiki, care au luat viața a șapte persoane, printre are și doi români, grecii se confruntă cu inundații severe.

După furtunile din Halkidiki, grecii se confruntă cu inundații masive

Autorităţile au evacuat duminică zeci de cetăţeni din casele în care a pătruns apa, transmite Știri.md cu referire la zugo.md.

Inundaţiile care au urmat furtunilor puternice din ultimele zile au avariat drumurile în apropierea oraşelor Nafpaktos şi Patra, ducând la închiderea unei rute importante de transport pentru câteva ore. Deocamdată, potrivit presei internaționale, nu au fost raportate victime sau persoane dispărute.

„Numeroase case şi magazine sunt inundate în apropierea oraşului Nafpaktos … sunt avariate case, magazine şi maşini”, a declarat un oficial din cadrul serviciului de pompieri din Grecia.

De menționat că peste 100 de persoane au fost rănite joi, când o furtună venită peste noapte a lovit nordul Greciei. Asta în contextul în care astfel de fenomene severe sunt neobişnuite în Grecia, unde verile sunt de obicei fierbinţi şi uscate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării