554
0
Dubai pregătește un nou megaproiect care va costa 5 miliarde de dolari
554
0

Dubai continuă cel mai ambițios proiect cu un nou capitol. Un lanț de insule artificiale, care vor putea găzdui până la 16.000 de oameni, va fi gata să primească turiștii din 2020 în orașul arab cunoscut pentru construcțiile luxoase.

Foto: digi24.ro

Proiectul este numit „The Heart of Europe” (Inima Europei) și își propune să reproducă mai multe obiective turistice din Europa, inclusiv din Veneția, Suedia, Germania, Elveția și altele, potrivit CNN, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

Megaproiectul, care costă 5 miliarde de dolari, este cel mai nou capitol al proiectului „The World”.

Construcția pentru The World a început în 2003 și presupune un arhipelag de 300 de insule artificiale cu forma hărții lumii.

Pentru a crea insulele, 34 de miliarde de tone de pietre mari și 320 de milioane de metri cubi de nisip au fost depozitate pe apă. Proiectul este atât de vast încât astronauții au putut detecta din spațiu progresul lui.

The Heart of Europe va oferi 13 hoteluri și mai mult de 4.000 de case de vacanță, având o capacitate de a găzdui aproximativ 16.000 de turiști.

Proiectul ar trebui să fie gata în 2020, iar aproximativ 85% din unitățile de cazare au fost cumpărate de investitori, majoritatea arabi.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter