main logo
832

Drama femeilor care fug din Coreea de Nord și ajung sclave sexuale

Mii de femei din Coreea de Nord trec anual granița cu China în speranța unui trai mai bun. Dar cele mai multe dintre ele ajung pe mâna proxeneților și sunt obligate să se prostitueze sau să facă videochat.

Drama femeilor care fug din Coreea de Nord și ajung sclave sexualeFoto: ladyclever.com

Se estimează că 60% dintre refugiatele nord-coreene ajunse în China sunt transformate în sclave sexuale, se arată într-un raport al grupului de inițiativă Korea Future, citat de The New York Times, transmite Știri.md cu referire la Libertatea.ro

„Fetele în vârstă chiar și de 9 ani sunt obligate să practice acte sexuale grafice și sunt agresate sexual în fața camerelor web. Majoritatea celor care le urmăresc sunt considerați a fi bărbați din Coreea de Sud”, se mai arată în raport. Reporterii New York Times au reușit să contacteze două dintre femeile din Coreea de Nord care au reușit să scape din mâinile proxeneților care le-au obligat să facă videochat în China. 

Timp de mai bine de doi ani, Lee Jin-hui, 20 de ani, nu a fost lăsată niciodată să părăsească un apartament cu trei camere în nord-estul Chinei. 

Șapte zile pe săptămână, a trebuit să stea în fața unui calculator de la prânz până la 5 dimineața și să facă acte sexuale pe care i le cereau clienții. Când a fost traficată din Coreea de Nord în primăvara lui 2017, tinerei i s-a spus că va fi chelneriță în China. Când a ajuns aici, șeful ei i-a spus că slujba ei va cea de a vorbi pe calculator. Ea povestește că până atunci nu văzuse niciodată un computer.

Lee și alte femei nord-coreene erau obligate să câștige aproximativ 820 de dolari pe săptămână pentru proxenetul chinez care le-a cumpărat de la traficanți. Dacă nu se conformau, erau bătute și nu li se dădea mâncare. Kim Ye-na, de 23 de ani, a fost traficată anul trecut în noiembrie, iar în Coreea de Nord i s-a spus că va primi un loc de munca la cules ciuperci. 

Cele două, Kim și Lee, sunt amândouă din orașul nord-coreean Hyesan situat la granița cu China. Au auzit că fetele care merg în China își pot găsi locuri de muncă mai bine plătite și chiar să trimită bani familiei. Lee spune că a trecut prin mâinile a două ture de traficanți de carne vie până a ajuns în proprietatea unui bărbat care a ținut-o captivă, alături de alte cinci femei, în orașul Helong. 

De cealaltă parte, Kim, care în Coreea de Nord culegea și vindea în piață plante aromatice, spune că i-a cerut unei femei pe care a cunoscut-o în piață să o ducă în China.

După ce a trecut granița, tânăra a descoperit că a fost vândută de cei care au adus-o în China, unei femei pentru un sac cu haine. 

emeia care a cumpărat-o era tot din Hyesan și a lucrat pentru o rețea de proxeneți care deținea mai multe apartamente în care obligau femei din Coreea de Nord să facă video chat. Ea povestește că femeia pentru care lucra i-a spus că îi datorează peste 11.000 de dolari și că o va lăsa să meargă în Coreea de Sud dacă lucrează pentru ea timp de trei ani. 

„A spus că pot merge în Coreea de Sud după trei ani. Am auzit că în Coreea de Sud poți trăi decent dacă lucrezi foarte mult. Asta era tot ceea ce ceream”, a povestit Kim. Dar în ciuda condiției lor de sclave, niciuna dintre cele două nu s-au gândit să se întoarcă în Coreea de Nord. 

Norocul celor două a fost un preot catolic din Coreea de Sud care și-a făcut o misiunea din a salva cât mai multe femei ținute sclave sexuale. Preotul a luat legătura cu ele prin intermediul site-urilor pe care acestea lucrau, iar apoi a pus la cale un plan de evadare și a reușit să le redea libertatea.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării