main logo
641

Drama femeii de 93 de ani care riscă să fie deportată din Australia

Mollie Manley, o femeie de 93 de ani care s-a mutat în Australia în urmă cu 11 ani, pentru a fi alături de familie, riscă să fie deportată în Marea Britanie, pe motiv că reprezintă „o povară” pentru sistemul de sănătate australian.

Drama femeii de 93 de ani care riscă să fie deportată din Australia

Femeia, care s-a născut în Somerset, Anglia, s-a mutat în Australia pentru a fi mai aproape de familie. Ea a suferit un infarct, însă s-a recuperat, transmite Știri.md cu referire la Stirileprotv.ro.

Cu toate acestea, ea nu a reușit să obțină rezidență permanentă, astfel că urmează să fie deportată din țară. Din cauza vârstei înaintate și a stării de sănătate, familia se teme că Mollie Manley va muri în timpul zborului spre casă, scrie Daily Mail.

Lauren Oliver, nepoata femeii, îi duce pe cei trei copii ai săi săptămânal în vizită.

„Suntem devastați. O iubim atât de mult și suferim să ne gândim că ar putea fi trimisă înapoi în UK după 11 ani. Nu are pe nimeni și o să moară singură. Aici o mai are pe fiica sa – pe mama mea -, pe tatăl meu, trei nepoți și nouă strănepoți”, a spus Lauren Oliver.

În 12 mai, Mollie Manley a fost informată că i-a fost respinsă cererea de rezidență, din cauza stării de sănătate precare.

Conform legislației, solicitanții trebuie să fie sănătoși, iar dacă au totuși probleme de sănătate, să nu coste sistemul de sănătate publică mai mult de 40.000 de dolari. Pe de altă parte, costurile pentru îngrijirea femeii s-ar ridica în următorii trei ani la 145.000 de dolari.

„Nu reprezintă o povară pentru societate. E o femeie de 93 de ani care își dorește să moară în patul său, cu familia alături.”

Familia femeii a depus o solicitare la Ministerul de Interne, sperând ca aceasta să poată rămâne în Australia.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării