main logo
468

Două avioane ruse de vânătoare au interceptat un bombardier american

Două avioane de vânătoare ruse de tip Suhoi Su-27 au interceptat o aeronavă americană de bombardament strategic de tip B-52H deasupra Mării Baltice.

Două avioane ruse de vânătoare au interceptat un bombardier american

Anunțul a fost făcut joi de către Ministerul Apărării de la Moscova, care susţine că aeronava americană se îndrepta spre spaţiul aerian al Rusiei, transmite Știri.md cu referire la Zf.ro.

Aeronava americană, care zbura în spaţiul aerian internaţional, a fost detectată de radarele ruse de la mare depărtare.

Cele două avioane Su-27 au fost trimise să identifice şi să escorteze bombardierul B-52, revenind la bază după ce aeronava americană şi-a schimbat cursul şi s-a îndepărtat de spaţiul aerian al Rusiei se arată într-un comunicat al autorităţilor militare ruse.

O înregistrare a incidentului a fost postată pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării de la Moscova.

Ulterior, Kremlinul a acuzat Statele Unite că amplifică tensiunile trimiţând bombardiere în apropierea frontierelor sale.

„În general, mă voi limita doar la a spune că, desigur, astfel de acţiuni ale Statelor Unite nu duc la consolidarea unei atmosfere de securitate şi stabilitate în regiunea care se învecinează direct cu frontierele Rusiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de cotidianul The Moscow Times.

„Dimpotrivă, ele creează tensiuni suplimentare”, a adăugat oficialul rus.

Numărul incidentelor de acest fel a cerscut în ultimii ani în contextul amplificării între NATO şi Moscvoa după anexarea regiunii Crimeea de către Rusia.

Televiziunea CNN a relatat miercuri că şase bombardiere B-52 au fost trimise în Europa, baza aeriană britanică RAF Fairford, pentru „integrare în teatrul de operaţiuni şi instrucţie în zbor” în cooperare cu aliaţii şi partenerii NATO.

Luni, patru bombardiere B-52 „au efectuat zboruri către mai multe locuri din Europa, inclusiv Marea Norvegiei, Marea Baltică / Estonia şi Marea Mediterană / Grecia”, au comunicat Forţelor Aeriene ale SUA, potrivit televiziunii americane.

Desfăşurarea bombardierelor strategice americane în Europa este un mesaj către Moscova în contextul în care Rusia a marcat cinci ani de la anexarea fostei regiuni ucrainene Crimeea, apreciază jurnaliştii CNN.

Bombardierul strategic american B-52, introdus în serviciu în anul 1955, poate transporta peste 30 de tone de bombe, mine şi rachete, inclusiv arme nucleare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării